Home Obiad Kotlety siekane

Kotlety siekane

Autor: Monika
jakjalubiejesc.pl

Tym razem kotlety siekane w wersji wegetariańskiej. Jeśli szukasz mięsnej cofnij się dwa posty wstecz i znajdziesz opcję z kurczakiem i cukinią. Każda z nich to zupełnie inny smak, więc proponuję wypróbować obie! 😜
Kolejna wersja wkrótce ☺️

Ok 12-13szt
➡️500g kapusty białej
➡️200g marchwi
➡️pęczek szczypiorku
➡️8 łyżek mąki
➡️2 jajka
➡️80ml wody
➡️1/2 cebuli
➡️sól, pieprz
➡️szczypta kurkumy
➡️1/2 łyżeczki słodkiej papryki
➡️oliwa z oliwek do smażenia
Kapustę szatkujemy na drobno (im drobniej tym lepiej się smaży), marchew ścieramy na dużych oczkach. Cebulę i szczypiorek siekamy. W misce łączymy jajka z mąką i wodą na gładką masę (konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego). Dodajemy warzywa, doprawiamy i mieszamy. Smażymy małe porcje formując kształt placków z dwóch stron na złoty kolor. W trakcie smażenia można patelnię nakryć pokrywką. Podajemy same lub z sosem czosnkowym lub jogurtowym (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ