Home Desery Mini serniczki z ciasta francuskiego

Mini serniczki z ciasta francuskiego

Autor: Monika
jakjalubiejesc.pl

Przepis zapisz na później, profil @jakjalubiejesc Zaobserwuj, żeby korzystać z wielu szybkich i pysznych inspiracji 🍀🍀🍀

➡️1 opakowanie ciasta francuskiego
➡️1 kostka chudego twarogu 200-250g
➡️2 łyżki serka mascarpone
➡️1 łyżka erytrytolu / miodu /cukru
➡️Szczypta wanilii lub kilka kropel olejku waniliowego
➡️1 jajko
➡️1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (opcjonalnie mąka ziemniaczana)
➡️Odnowione owoce: maliny, borówki, truskawki

Kruszonka:
➡️1 łyżka masła
➡️1 łyżka słodzika (cukier lub erytrytol)
➡️1 łyżka mąki
➡️1 łyżka płatków owsianych
➡️1 łyżka wiórków kokosowych

Wszystko zagniatamy i kruszymy na serniczki

Twaróg, mascarpone, jajko, budyń w proszku, erytrytol, wanilię mieszamy na gładką masę. Na cieście francuskim odciskamy kształt koła szklanka i nożyczkami wycinamy z ciasta i papieru koła. Wykładamy na blaszkę, dociskamy i w zagłębienia kładziemy po łyżce masy twarogowej. Na wierzch układamy owoce, posypujemy kruszonką i pieczemy ok 25-30 min w rozgrzanym do 190’C piekarniku. Gotowe posypujemy pudrem, jeśli lubimy (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️

MOŻE CI SIĘ SPODOBAĆ

ZOSTAW KOMENTARZ