Drinki, które nie zawierają alkoholu podbijają ostatnio wiele serc. Przygotowałam więc dziś aż 3 pomysły, które orzeźwią i ugaszą pragnienie w letni dzień. W pomysłach wykorzystałam wodę kokosową, która stała się bazą wszystkich opcji. Warto sięgać po nią zdecydowanie częściej lub w ogóle ponieważ ma właściwości nawadniające i jest uznawana za naturalny izotonik. Latem sprawdzi się doskonale👌 Oprócz tego do moktajli użyłam soku z limonki @houseofasiapl i pulpy z mango @qualityfoodpl , które znajdziecie na wielu sklepowych półkach (m.in Auchan, Carrefour, Kaufland, Leclerc itp.)
🍀🍀🍀Przepis zapisz na później, by wykorzystać go, kiedy będzie potrzeba, a profil @jakjalubiejesc zaobserwuj, by mieć pod ręką więcej szybkich i prostych inspiracji 🍀🍀🍀
1. MALINOWE MOHITO
➡️50g arbuza pokrojonego w kostkę
➡️10 malin
➡️50 ml soku z limonki @houseofasiapl
➡️1/2 limonki pokrojonej w plastry
➡️woda kokosowa z guaraną @qualityfoodpl
➡️liście mięty
Maliny rozgniatamy, dorzucamy pokrojonego w kostkę arbuza. Dolewamy sok z limonki, układamy plastry limonki, dodajemy miętę i zalewamy wodą kokosową.
2. MARAKUJA CHEERS
➡️1 morela/ brzoskwinia pokrojona w plastry
➡️1/2 puszki pulpy z marakui od @qualityfoodpl
➡️3 łyżki lodu
➡️woda kokosowa z guaraną @qualityfoodpl
Wlewamy pulpę z mango, dorzucamy pokrojone morele, dodajemy lód i zalewamy wodą kokosową.
3. ARBUZOWE LOVE
➡️100 g arbuza
➡️50g malin
➡️woda kokosowa @qualityfoodpl
➡️kostki lodu z lawendą lub dowolnymi cząstkami owoców
Arbuz miksujemy razem z malinami i wlewamy do połowy szklanki. Uzupełniamy wodą kokosową i dodajemy kostki lodu. Jeśli używamy lawendy w lodzie, wówczas wystarczą 1-2 takie kostki bo lawenda będzie dawała bardzo intensywny posmak (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️
Post powstał w ramach współpracy reklamowej z @houseofasiapl