➡️1 wędzona makrela ( w małych sklepikach są świeże dostawy takich makrel lub typowo w rybnych, marketowe niestety nie smakują najlepiej 🙃)
➡️2 ogórki kiszone
➡️2 jajka ugotowane na twardo
➡️pęczek koperku
➡️pieprz ( soli nie używamy, bo makrela jest już wyrazista)
➡️1 łyżeczka musztardy
➡️2 łyżki majonezu light ( jeśli ktoś lubi bardziej kremową konsystencję to 3)
Makrelę obieramy z ości. Rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pokrojone na drobno ogórki i jajka. Jeśli nie mamy czasu możemy zetrzeć na tarce. Dodajemy koperek, majonez, musztardę i pieprz. Mieszamy. Pasta po przygotowaniu może być przechowywana ok 3 dni w lodówce (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️