Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna Śniadanie Placki z serka wiejskiego.

Placki z serka wiejskiego.

przez Monika

Składniki na ok 14 sztuk średniej wielości:
➡️serek wiejski 2x200g
➡️8 łyżek mąki owsianej ( pszennej lub pełnoziarnistej)
➡️2 jajka
➡️1 banan
➡️szczypta proszku do pieczenia lub sosu oczyszczonej

Serek wiejski odsączamy na sitku. Mieszamy z jajkami, mąką, proszkiem oraz rozgniecionym bananem. Zostawiamy na chwilę w misce. Smażymy małymi porcjami na rozgrzanej patelni delikatnie natłuszczonej oliwą z oliwek na mniejszym ogniu z dwóch stron (można użyć też natłuszczonego ręcznika papierowego zamiast pędzelka) Małe i cienkie placki smaży się najlepiej.
Naturalne jest, że placki mogą delikatnie przywierać do patelni (pod wpływem temp grudki serka się rozpuszczają i to dlatego).
Podajemy z owocami, masłem orzechowym lub innymi dodatkami.
Jeśli zostaną, a chcemy wykorzystać w kolejnym dniu to przechowujemy w zamkniętym pojemniku i kolejnego dnia podgrzewamy na suchej patelni lub w mikrofali np. w pracy (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels).  Smacznego❤️

You may also like

Zostaw komentarz