➡️500g fileta z piersi kurczaka
➡️1/2 papryki czerwonej
➡️1/2 cukinii
➡️1/2 puszki kukurydzy konserwowej
➡️1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
➡️1 jajko
➡️1/2 pęczka natki pietruszki
➡️2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
➡️1 łyżeczka curry
➡️sól, pieprz
➡️czosnek granulowany- szczypta
Mięso i paprykę kroimy w drobną kostkę. Cukinię ścieramy na grubych oczkach i po chwili odsączamy z nadmiaru soku. Wszystkie składniki mieszamy do połączenia. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy nieduże porcje pod przykryciem na małym ogniu (każdy placek odwracamy- możemy sobie pomóc widelcem). Wykładamy na papierowy ręcznik. Placki możemy także upiec w piekarniku – 30 min w temp 190’C – dodaj wówczas trochę sera żółtego, żeby całość zrobiła się zwarta (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️