SURÓWKA Z PORA
➡️2 pory
➡️1 marchew
➡️3 duże łyżki majonezu np. light majonez często zastępuję jogurtem lub kwaśną śmietaną lub lub majonezem i jogurtem pół na pół)
➡️1 jabłko
➡️1 łyżeczka musztardy
➡️Pieprz
*opcjonalnie 1/2 puszki jurysty konserwowej
Por myjemy i dzielimy na 2 części. Białą zużywamy do surówki a ciemnozieloną wykorzystujemy do zupy. Białe części kroimy w cienkie talarki (można je przekroić jeszcze na pół. Można także por zalać wrzątkiem wówczas jego smak będzie łagodniejszy). Marchew ścieramy na grubych oczkach. Jabłko obieramy i ścieramy także na grubych oczkach. Dodajemy majonez, musztardę i pieprz. Mieszamy (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️