UWAGA!
Możesz np. rozsmarować farsz na całym płacie ciasta i zwinąć luźno w roladę, po czym pokroić na 1-2cm plastry. Wyjdą pyszne rollsy ☺️
🍀1/2 opakowania serka śmietankowego np łaciaty itp
🍀1 opakowanie ciasta francuskiego najlepiej xl
🍀8 pieczarek
🍀1/2 cukinii
🍀sól, pieprz
🍀2-3 łyżki mozzarelli lub sera żółtego
🍀kilka plastrów chudej szynki ( opcjonalnie)
🍀1 małe jajko do posmarowania ( można zastąpić mlekiem bądź napojem roślinnym)
Pieczarki i cukinię trzemy na drobnych oczkach. Przesmażamy na odrobinie oliwy z oliwek do całkowitego odparowania płynu. Doprawiamy. Płat ciasta rozkładamy, wycinamy koła i mniejszym kieliszkiem zaznaczamy mniejsze koło na środku każdego koła. Nakładamy po łyżeczce serka na środek koła, na to farsz cukiniowy, pokrojoną szynkę i posypujemy mozzarellą. Każde koło smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy ok 15-20 min w 190’C na złoty kolor (filmik krok po kroku na profilu jakjalubiejesc w zakładce reels). Smacznego❤️